Categories
Uncategorized

Love Marriages

“Happy marriages start when we marry those we love, and that they blossom when we adore those we marry.” Tom Mullen.

Have you ever tried defining the connection among love and marriage? If yes, you then might have realized that each are synonymous to each other. Love is a dream and marriage is simply an extension of this dream to fact. When both  香港 speed dating dream and truth comes together, it’s miles the exceptional component that could manifest to someone. Love is the subtle emotional wave inside us, which is perennial on this world of demise and passing away. The feeling of affection is inexplicable – we begin feeling good approximately things, which we earlier left out. The organization of the person we adore could make the most mundane chores look like an exciting process. So, love can be first-class described, as a feeling of bliss and ecstasy.

In India, love marriages are getting a famous trend in recent times. While historically arranged marriage become the only alternative women and boys had, the scenario has modified considerably. Parents, these days, have a broader angle and are fully aware of the nuances of caste machine, way to schooling. They have understood that it is mutual knowledge and feeling of love that subjects most in marriage and no longer the caste and standing of the bride/groom. Marrying the man or woman you like is just like taking a step ahead in life and strengthening the already sturdy relationship, with commitment and efforts. However, love marriages are confined to the metropolis lifestyle and are not part of rural India, wherein organized marriages are nevertheless viewed as the right issue.

Delve Deeper Into The Most Beautiful Human Emotion With Quotes On Love By Famous People That Will Inspire The Hidden Romantic Inside You.

Pros & Cons Of Love Marriage
Everything has two sides, similarly love marriage too has its own set of pros and cons. Talking approximately the nice factors of love marriage, the great issue about it is which you marry the man or woman, whom you like and whom you need to get married to, in contrast to what happens in organized marriages. Love marriage offers an man or woman a time of knowing the man or woman, whom he/she have determined to spend the entire life with. Also, you get an possibility of being just what you are, as your accomplice would really like you the manner you are. As a couple, you’re well-aware about your variations as well as your strengths, which makes it easier, to bolster the bond of affection after marriage.

You need to, however, recognize that the success of any long term relationship is primarily based on attempt and tough work. Love marriage can be the first-class aspect that could occur to everybody, if there may be effort and commitment from both the edges, but if either of the 2 lacks this, it could be one of the most tough of relationships to maintain. One of the largest disadvantages of love marriage is expectations. Since the two know each other so properly, there is absolutely elevated expectations after marriage and when, one of the fails to reach up to the same old, arguments and tiffs are bound to occur.

Another drawback of love marriage is lack of ability to adjust with the family members. Mostly, love marriage involve coming together of culturally and socially unique families. As such, there are certain to be adjustment issues. However, you need to understand that every relation has certain demands and sure needs to be met if it is to thrive and bear. So if you need to make your love marriage a success, then it’d be fine to give your nuptial some more time and dedication. Once this is executed, rest assured, you will see your marriage blooming!!

Categories
Uncategorized

Biznesi i makinave me qira, në lulëzim

Përdorimi i makinave me qira më parë konsiderohej  makina me qera aeroport luks, por kjo gjë duket se ka ndryshuar edhe në një vend të vogël si Shqipëria. Mes konkurrencës së lartë, ofrimit të çmimeve të favorshme, në përpjekje “për të kapur” emigrantë dhe turistë të huaj, tregu i makinave me qira po jeton ditë të mira. Por, edhe problemet ekzistojnë. Gjobat dhe infrastruktura e rrugëve janë shndërruar në një dhembje koke për kompanitë…
Nga Deada Hyka
Në Shqipëri hynë five.1 milionë të huaj në vitin 2017, një nivel rekord ky. Gati gjysma e tyre erdhën për qëllime turistike. Italianët, polakët, gjermanët, francezët, anglezët, çekët u joshën nga artikujt që përshkruanin bukuritë e shqipërisë dhe çmimet e lira të ushqimeve. Rrugëtimi i tyre drejt Shqipërisë po nxit segmentin e dhënies së automjeteve me qira.

Kompanitë kryesore në treg, që ofrojnë shërbimin e makinave me qira, po përballen me dy anë të së njëjtës medalje: nga njëra anë kanë aktivitet në rritje dhe po jetojnë ditë të “arta”, të ushqyera kryesisht nga turizmi. Nga ana tjetër, kanë vështirësi. Infrastruktura e “lease a car” nuk është e njohur në Shqipëri, ndonëse po bëhen përparime. Legjislacioni mungon.

Rrugët në vendin tonë jo rrallëherë shndërrohen në burim që i shtojnë kosto amortizimi kompanive. Nga ana tjetër, konkurrenca informale i vë në vështirësi, duke i ulur çmimet e tregut dhe duke u marrë klientë, kryesisht emigrantët. Gjobat janë një çështje e “nxehtë”, ku për një shkelje nuk gjobitet drejtuesi (klienti) por makina. Mospajisja e shqiptarëve me karta krediti dhe kërkesa e tyre për të funksionuar me kesh, nuk i ndihmon aspak kompanitë. Aktorët kryesorë të tregut po ndërtojnë perspektivat për të themeluar një Shoqatë në sektorin ku operojnë, që të mund të mbrojë të drejtat dhe të adresojë problemet.

 

Biznes në lulëzim

Dy vitet e fundit kanë qenë në want të kompanive të makinave me qira. Sipas bilanceve në QKR, aktiviteti i tyre ka qenë në rritje të vazhdueshme. Kompania Avis Albania sh.P.K. Ka pjesën më të madhe të tortës së tregut, e cila vetëm në vitin 2016 ka xhiruar rreth 490 milionë lekë, rritja e të cilit e krahasuar me një vit më parë ka qenë 37%. Një tjetër kompani, e cila operon prej shumë vitesh në Shqipëri, Enterprise sh.P.Okay., ka pasur rritje prej 36% të aktivitetit të saj dy vitet e fundit dhe xhiroja e saj në 2016 ka arritur në thuajse a hundred thirty milionë lekë. Edhe aktorë të tjerë më të vegjël kanë pasur rritje të xhiros së tyre, duke mbështetur kështu pohimet e tyre për aktivitet më të mirë, kryesisht nga turizmi. Një ndër kompanitë shqiptare, Eurocar, ka 6-fishuar aktivitetin nga 2015 në 2016.

 

Turizmi “ushqen” këtë biznes

Gert Gjeli, menaxheri i Enterprise Albania tregon për “Monitor” se aktiviteti i kompanisë ka qenë me rritje vitet e fundit, e cila i atribuohet kryesisht turizmit. “Ne operojmë me brokera pra me sistem on line. Kjo metodë favorizohet nga prenotimet e agjencive turistike të huaja, të cilat vitet e fundit kanë qenë shumë të pranishme në Shqipëri. Si rrjedhojë, kanë sjellë shumë turistë të huaj tek ne, prenotimet kanë qenë më të larta për makina me qira. Me rritjen e kërkesave, kemi rritur flotën në dispozicion të klientëve, që t’i përballojmë. Jemi tani me rreth 500 makina”, – tregon z. Gjeli.

I pyetur se cili nacionalitet ka marrë më tepër këtë shërbim, ai tregon se francezët kanë marrë më shumë makina me qira vitin e kaluar.
Për këtë vit, menaxheri i Enterprise Albania tregon se pritshmëritë janë më të larta, duke qenë se prenotimet kanë nisur që herët dhe presin që 2018 të ketë performancë më të mirë se në të gjithë vitet paraardhëse.
Klajd Ferraj, menaxheri i “Eurocar Albania” tregon se të huajt janë klientët potencialë për makina me qira, kryesisht në verë, duke qenë se Shqipërisë, vitet e fundit, i është bërë reklamë në shumë media ndërkombëtare. Kryesisht francezët dhe europianoqendrorët kanë marrë më tepër makina me qira pranë kompanisë së tij verën e shkuar.

Megjithatë, ai shton se turizmi ka ndikim pozitiv për aktivitetin e kompanisë së tij, por njëkohësisht ka anën e vet terrible. “Sezonaliteti është shumë i pranishëm në këtë sektor. Ne nuk kemi shtrirje të njëjtë për gjatë gjithë vitit. Përveç verës dhe fundvitit, pjesa tjetër është thuajse letargjike. Ndërkohë që kostot e kompanisë nuk ndalin”, – thotë për “Monitor”, z. Ferraj.

Emigrantët shqiptarë janë një kontingjent i mirë për kompanitë që ofrojnë ketë shërbim. Sipas drejtuesve të këtyre bizneseve, ata kanë më shumë fitim në muajt e verës, për shkak të ardhjes së emigrantëve të cilët jetojnë jashtë vendit. Edhe fundviti është periudhë që premton.
Ervis Kurti, menaxher operacional i “AVIS Albania”, tregon për “Monitor” se emigrantët shqiptarë janë klientë të rëndësishëm duke qenë se për periudha të shkurtra që vijnë në Shqipëri, nuk duan të marrin makinat e tyre. “Ata zgjedhin të vijnë me avionë, jo më me tragete si përpara, pasi ka shumë peripeci që duan të shmangin. Marrin makina me qira sepse nuk duan gjithashtu të kërkojnë borxh makina nëpër familjarë”, – tregon z. Kurti.

Edhe pse të huajt marrin më shumë makina me qira, numri i shqiptarëve po rritet. Burime pranë kompanisë “Hertz” në Shqipëri, tregojnë se korrik-gushti është muaji me kërkesat më të larta, duke qenë se vijnë edhe emigrantët, të cilët e konsiderojnë më komode dhe me kosto më të ulët marrjen e një makine me qira sesa sjelljen e makinave personale nga vendi ku ata jetojnë dhe punojnë.

Shërbimi i automjeteve me qira, me përjashtim të konsumit të karburantit, mbulon çdo shpenzim tjetër, tregojnë burimet pranë “Hertz”, që lidhet me automjetin e marrë me qira në mënyrë që konsumatori të prekë sa më shumë të jetë e mundur këtë shërbim. “Pjesa më e madhe e njerëzve që marrin makina me qira janë të moshës nga 25-50 vjeç, ndërkohë është shtuar edhe numri i femrave”, – tregojnë nga “Hertz”.

 

Gjobat

Në ka një çështje që është shndërruar në një shkop nën rrota për bizneset e makinave me qira, ajo është gjoba. Kjo është kosto e lartë për kompanitë, duke marrë në konsideratë që njihen me gjobën pasi klienti ka ikur. Ky trouble, në fakt, nis që më mospajisjen e shqiptarëve me kartë krediti. Duke mos pasur kartë, ata kërkojnë që të operojnë me një depozitë kesh, e cila është thuajse e papërfillshme krahasuar me një gjobë që mund të marrin. Duke i shtuar këtë faktin, që në sistem gjoba del pas dy ose tre ditësh, kompanitë e kanë të pamundur që të faturojnë klientin i cili, nuk ka lënë garanci kartën e kreditit dhe ka ikur tashmë. Kompanitë tregojnë se pikërisht shqiptarët emigrantë janë ata që marrin më shumë gjoba. Kur vijnë në Shqipëri, priren të bëjnë më shumë shkelje, ndërsa të huajt mund të gjobiten shumë rrallë.

Categories
Uncategorized

Rezervo nje makine sot me kompanite me te njohura kombetare dhe nderkombetare

Pyetje dhe Pergjigje4 2235 6880  makina me qera aeroport
Home » Makina me Qera
Fillo kerkimin tend
Data dhe ora e Marrjes
sixteen/eleven/2022
Pasagjere
Dyert e Makines
Tipi i Karburanit
Specifikimet e Makines
Vendndodhja
Kompania e Makinave
Furnitore KryesoreRezervo nje makine sot me kompanite me te njohura kombetare dhe nderkombetare
Albania Holidays DMC nepermjet kesaj faqeje interneti u ofron klienteve mundesi in keeping with te marre makina me qira nepermjet disa kompanive nderkombetare me emer si dhe kompanive serioze lokale te cilat ofrojne cmime konkurruese dhe fleksibilitet. Me floten e tyre te madhe dhe modelet e ndryshme, keto kompani ofrojne mjetin me te pershtatshem me te cilin ju mund te eskploroni nje vend fantastik si Shqiperia.
Albania Holidays shfaq cmimet dhe ofertat e kompanive te makinave me qera dhe nuk ju kerkon asnje shume ekstra per rezervimin me nje nga keto kompani nepermjet faqes tone te internetit, ndersa sherbimi consistent with klientin eshte nje vlere e shtuar kur rezervoni me ne.
Procesi i rezervimit eshte i thjeshte per perdoruesin me filtra ku perdoruesi mund te zgjedhe shpejt makinen me qera sipas kompanise, klasit dhe tipit te makines.

Faqe partnere
www.Albania-vacations.Com
www.Macedonia-holidays.Com
www.Balkan-resort.Com
www.Albania-hotel.Com
Copyright © 2022, www.Tirana-inn.Com Powered via Manderina

Lidhje
Kontakt
Kushtet e Punes
Politika e Privatesise
Partnere
Per Hotelieret
Na ndiqni
Albania Holidays eshte anetar i:
1 DMC WORLD
Albanian Tour Operators Association
Internationaler Bustouristik Verband
Per te pare te gjitha certifikatat, licensat dhe anetaresine e

Categories
Uncategorized

BIPAP Machine price

What is a BiPAP Machine?
A BiPAP device is a simple and compact tool that aids inside the breathing of human beings tormented by Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD). Individuals who use a BiPAP device inhale pumped air through a masks to alter their respiration rate at the same time as sleeping or when their signs worsen.

Chronic Obstructive Pulmonary Disease makes respiratory extra hard due to the fact the lungs are less elastic. With the possibility of mucus filling the lungs because of decreased lung elasticity, it’s miles bipap machine uses extraordinarily tough to respire deeply. A BiPAP device assists in pushing air into the lungs.

How Much Does a BiPAP Machine Cost?
BiPAP machine fees vary in keeping with elements inclusive of brand, version, running range, etc. Brands together with Philips and BMC are a number of the fine BiPAP options inside the market, making them a bit pricier than the others.

It is always encouraged to test in together with your doctor and recollect their suggestions. However, in case you are searching out BiPAP machines from groups like Philips, then you may discover the Philips BiPAP gadget expenses to be within the range of Rs 50K to Rs 2 Lakh.

How to Choose the Best BiPAP Machine?
Here are a few vital factors that you need to keep in mind of before buying a BiPAP machine for usage:

1) Recommendations

As a wellknown rule, your first BiPAP preference need to be the one that is being endorsed to you by way of your doctor or certified health care expert. You can are seeking for their professional assist to shortlist and choose a great BiPAP device.

2) Budget

It is crucial that you pick a BiPAP device that fits your price range perfectly. There are numerous pinnacle-notch options within the market in order to pick from. The secret’s to do thorough market research to find nice BiPAP machines at the first-rate expenses.

A exceptional BiPAP choice is the ResMed BiPAP gadget. ResMed BiPAP machine costs range from Rs 65,000 to Rs ninety five,000, making it one of the better selections within the marketplace.

Three) Repair and Maintenance

Your BiPAP system requires utmost care and regular protection. To keep away from spending unnecessarily, you need to get a BiPAP gadget from a logo that offers first-rate customer support and makes it a point to efficaciously restoration your device if required.

4) Reviews

Don’t overlook to go through client evaluations before making up your thoughts on a BiPAP gadget. These evaluate might be useful to apprehend the gadget from various angles.

Should You Buy or Rent a BiPAP Machine?
Another common question that people requiring a BiPAP gadget have is, “Should I buy a new system or lease it from someplace?”

To solution this, you want to understand the subsequent:

Pricing Varies Significantly
If you select to hire a BiPAP system, you’ll be capable of keep cash in the end. Range from Rs 3500-5000 on a month-to-month foundation. These month-to-month instalments are extraordinarily less burdening for people who do not want to spend a big amount of cash.